alexcharis.reismee.nl

so proud....

Muli Bwanchi


Wat super super leuk om al jullie reacties te lezen! Olivier heeft er een paar hardop voorgelezen aan de rest. De "rest" is inmiddels uitgebreid met nog twee gezinnen met een meisje van 11 en een jongen van 13. Dus ook aan de "chill" behoefte van Julius en Olivier wordt voldaan!!!


Om iederen gerust te stellen. We zijn naast het werk ook "gewoon" aan het vakantie vieren. In het weekend zijn we naar de Victoria Falls geweest (overweldigende natuur), we hebben gezwommen en gefietst.


Maar we zijn ook echt aan het werk. Dus vroeg op en brood mee!


Juul stond vanaf donderdag gewoon alleen voor de klas stond. Toen Olivier en ik langskwamen hoorde we Juul roepen " break is over". Zo trots om hem dit te zien doen.


Olivier en Charissa zijn vanaf vorige week druk op de Linda Farm. En wat is daar veel werk te doen!! Olivier is druk met de babygroep. En door gebrek aan speelgoed wordt hij gebruikt als klimtoestel/ speelgoed. Charissa kopieert elke dag werkjes voor de kinderen. En wat is het super leuk om te zien, hoe de kinderen daar de volgende dag dan zo druk mee bezig zijn. Er is een jongen Bonface, die nog geen potlood vast kon houden en vandaag zijn eerste echte rondje maakte. Hij was zo trots. Trots zijn alle kinderen op hun werkjes. Ook al hebben ze alle sommen met 2 beantwoord en dus fout. Die stralende koppies. Teacha, aim finisch. Snel neem ik dan de papiertjes in. Want als de echte teacher ziet dat ze het fout doen......Tuurlijk vind ik het knap hoe zij in haar eentje al die kids les kan geven en ze is ook best heel lief. Maar ze heeft een stok en roept Bad manners, i beat you. Olivier was erg onder de indruk. Nou ik dacht dat juf Kim streng was.......Een slik momentje gisteren, toen zo'n vrolijk koppie mij 's ochtends een stok kwam brengen.....


Slik momentjes zijn er overigens genoeg. Zoals die keer dat Olivier een kindje uit zijn klas haar schoentjes aan probeerde te doen en dat niet lukte omdat die schoenen echt veel te klein waren. Of het meisje wat haar tweelingzusje begeleid, die slechtziend is en zelf een wollen mutsje draagt vol vliegen. Toen Petra daar onderkeek, bleek het vol zweren. En zo zijn er zoveel momentjes op een dag.....


Ook zijn we in het huisje geweest van de hulpteacher. Haar dochtertje liet zo trots het huis zien. Dit is ons bed. Hier slaapt mama, en hier ik en daar mijn twee zusjes en mijn babybroertje straks op de grond. Ze zat heel blij op het enige bed. Verder stond in het hutje een enorme koelkast en dat was het. Alle kleding hing over waslijnen. Maar dat trotse koppie van het meisje....


Sinds vandaag zijn we ook druk bezig om het sponsergeld een goede besteding te geven. We hebben samen met nog veel meer vrijwilligers het geld bijeen gelegt en besloten dat het naar de LInda Farm gaat! We willen een kippenhok bouwen, zodat de mensen via de kippen geld kunnen verdienen. En we willen een hek bouwen om de farm, zodat de olifanten buiten blijven. De mannen (van de families) zijn er druk mee. Informeren bij de ene buurman voor het kippenhok, bij de andere buurman voor het hek. Onderhandelen met "aannemers" naar de plaatselijke markt voor bouwspullen. Alex is er super trots op, wat er al is bereikt in zo'n korte tijd. Hij loopt druk met zijn schriftje rond.....programma manager op vakantie!!!!!


Inmiddels was de jeugd en de kinderen druk bezig met graven voor de fundering. Dit doen ze samen met de mensen van het dorp. Zo trots op Juul, die met en schop staat te graven, helpt met meten....Hopelijk komt het hok de komende twee weken af.


En JENS we hebben zo'n goede besteding voor jouw geld!!! Olivier en ik zijn vandaag begonnen met het schilderen van schoolborden in de lokalen. We hebben de eerste nu voor de eerste keer gedaan. En het is zooooo gaaf geworden! De teacher is er al helemaal blij mee.


En hoe vinden de kinderen het???? Voor ons ook het meest spannende van deze hele reis. Ennn....gelukkig, ze vinden het zooo bijzonder. Ze beseffen zo dat wat ze nu aan het doen zijn uniek is. En ze wijzen ons steeds op de grote verschillen tussen Nederland en Zambia. We kunnen nu al zeggen dat het echt een verrijking is.


Olivier zei vanavond. Stel nou dat alle rijken aan 1 arm kind een schrift en boeken geeft, dan kan iedereen gewoon naar school....So proud!!!


Tot snel!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active